El tifó Phanfone provoca la mort de 16 persones i deixa vora 45.000 afectats a les Filipines

Prop de 90 municipis queden sense subministrament elèctric després de ràfegues de vent de fins a 195 quilòmetres i pluges intenses.

Estralls del tifó Phanfone
Estralls del tifó Phanfone / Reuters

El tifó Phanfone, que ha agranat les Filipines, deixa 16 víctimes mortals i sis persones desaparegudes, a més d’un important rastre de destrucció des del dia de Nadal. Es calcula que aquest tifó deixa vora 45.000 afectats, dels quals quasi 39.000 es van haver de resguardar en refugis temporals, segons el Centre Nacional de Reducció de Desastres.

La tempesta, que va començar a la mar de la Xina Meridional, va presentar ràfegues de vent de fins a 195 quilòmetres per hora i intenses precipitacions. El vendaval ha tombat pals de l'electricitat i arbres, ha destruït embarcacions de pesca i ha enderrocat nombrosos habitatges en diverses regions del país.

Prop de noranta municipis filipins es van quedar sense subministrament elèctric, la qual cosa està dificultant el balanç de danys i el recompte de víctimes per part de les autoritats.

El Phanfone també va provocar la cancel·lació de 115 vols domèstics. Les males condicions meteorològiques van deixar encallats prop de 15.800 passatgers per la interrupció del transport marítim, segons va indicar l'Agència Nacional per a la Prevenció de Desastres.

Les Filipines rep cada any entre 15 i 20 tifons durant la temporada de pluges, que comença entorn dels mesos de maig i juny i sol concloure entre novembre i desembre.

També et pot interessar