El tifó Jebi afecta violentament l'oest del Japó

Deixa, almenys, set persones mortes, vora 200 ferides i quantiosos danys materials.

El tifó Jebi afecta violentament l\'oest del Japó

El tifó Jebi, el més poderós que ha afectat el Japó en 25 anys, deixa, almenys, set persones mortes i vora 200 ferides en accidents causats per les ratxes de vent com ara caigudes o colps d'objectes projectats per la força del vent. També ha causat la inundació de l'aeroport internacional de Kansai, a Osaka, i altres greus interrupcions del transport, a més de quantiosos danys materials a l'oest de l'arxipèlag.

El fenomen va deixar al seu pas precipitacions torrencials, desbordaments de rius, un fort onatge que va envair costes i ports i vents huracanats que van superar els 210 quilòmetres per hora. El fort onatge va provocar que el nivell del mar s'elevara 2,4 metres a la badia d'Osaka.

En aquesta mateixa localitat, l'aeroport internacional de Kansai va quedar, sobtadament, engolit pel mar, la qual cosa va causar la cancel·lació de 205 vols i va deixar uns 3.000 passatgers atrapats dins d'una terminal on es van veure obligats a passar la nit. Aquest aeroport és el tercer amb més trànsit aeri del país després dels de Haneda i Narita, a Tòquio.

Quasi 800 vols nacionals i internacionals han sigut cancel·lats en tot el país, les pistes d'aterratge i la planta baixa d'una terminal van quedar totalment inundades, mentre que el pont que connecta l'illa artificial que alberga l'aeroport amb la costa d'Osaka va haver de ser tancat per les condicions meteorològiques extremes.

El Jebi és el tifó que fa vint-i-un que afecta el Japó aquesta temporada, especialment intensa pel que fa a freqüència i intensitat d'aquest tipus de fenòmens meteorològics.

Es preveu que el tifó avance durant les pròximes hores cap al nord per la costa occidental del Japó i que en disminuïsca la intensitat en els pròxims dies. Encara que el país continua en alerta per risc d'inundacions i solsides de terra.

També et pot interessar

stats