Theresa May diu que encara és possible un acord sobre el Brexit

La primera ministra compareix en el parlament britànic per a informar sobre les negociacions amb la UE i intentar frenar una rebel·lió interna en el govern i el seu partit.

Theresa May es dirigeix al parlament britànic
Theresa May es dirigeix al parlament britànic / Peter Nicholls (Reuters)

L'acord entre el Regne Unit i la Unió Europea sobre el Brexit encara és possible, segons la primera ministra britànica, Theresa May. Una declaració d'intencions quan falten només dos dies per a la important cimera de dimecres a Brussel·les sobre esta qüestió. “És el moment de mantindre el cap fred”, ha afegit.

May intenta frenar una rebel·lió interna en el govern i en el seu partit. Fins a tres ministres han anunciat que dimitiran en 24 hores si no hi ha avanços en les negociacions. A més, els deu diputats nord-irlandesos del DUP que sostenen la fràgil majoria conservadora poden fer caure en govern en qualsevol moment, si Irlanda del Nord no aconsegueix un statu quo idèntic a la resta de l’illa.

La qüestió de la frontera a Irlanda del Nord és el principal escull en les negociacions, però Theresa May ha dit en la seua compareixença al parlament que espera que aquesta qüestió no faça descarrilar les negociacions. 

Plantar cara als “perdonavides”

L'exministre d'Afers Estrangers, Boris Johnson, una de les veus més crítiques contra May, s'ha encarregat d'afegir tensió en el seu article setmanal en The Daily Telegraph. En el seu to habitual, ha advertit que “arriba un moment en el qual has de plantar cara als perdonavides” després de “dos anys que ens han espentat sense escrúpols” per la Unió Europea. “Ha arribat el moment que el Regne Unit resistisca”, ha afegit. 

El president de França, Emmauel Macron, ha anunciat que es reunirà amb Theresa May “preparat per a tots els escenaris”. A la Unió Europea pren força la possibilitat que s'arribe a la cimera de dimecres sense acord. 

També et pot interessar

stats