Theresa May defén un pacte amb l'oposició com a única via per al Brexit

Les negociacions d'un pla conjunt entre el govern britànic i els laboristes estan aparentment estancades.

Theresa May
Theresa May / Jack Taylor (Reuters)

La primera ministra britànica, Theresa May, ha afirmat que continuar negociant amb l'oposició, el Partit Laborista, és l'única via per a evitar que el Brexit quede frustrat i que el Regne Unit s'haja de quedar a la Unió Europea. 

"Ambdues parts volem posar fi a la lliure circulació (de ciutadans comunitaris), volem eixir amb un bon acord i volem protegir els llocs de treball"; ha afirmat May en un comunicat. Després que l'ala euroescèptica del Partit Conservador en el govern haja rebutjat en tres ocasions l'acord del Brexit en la Cambra dels Comuns, la primera ministra no veu cap opció més que guanyar el suport dels laboristes de Jeremy Corbyn. 

L'executiu i l'oposició començaren dimecres passat a negociar un pla conjunt, tot i que aquest dissabte les negociacions semblaven estancades. La formació de Corbyn assegura que May no accepta els canvis que li suggereixen, però des del govern s'insisteix que acudeixen a les negociacions sense línies roges i amb voluntat d'introduir modificacions en l'acord. 

Les negociacions han incrementat les crítiques a May des de la seua pròpia formació, i uns cent candidats municipals del Partit Conservador li han escrit una carta en la qual li adverteixen que els seus votants no accepten el rumb que ha pres el procés d'eixida de la UE. A més, afronta també pressions internes per a evitar una pròrroga llarga que obligue el Regne Unit a participar en les eleccions europees de maig. 

També et pot interessar