Theresa May, contra les cordes

Segons 'The Times' la primera ministra britànica podria dimitir demà després de la seua nova proposta de pla sobre Brexit.

Theresa May
Theresa May / Parlament britànic

Els conservadors britànics tornen a la lluita interna en conéixer l'últim intent de la primera ministra Theresa May d'aprovar el seu pla del Brexit i la possibilitat d'un nou referèndum. Segons The Times, s'espera que Theresa May anuncie la seua eixida del govern demà divendres després d'un motí en el gabinet pel seu pla sobre el Brexit. 

La iniciativa buscava una aproximació als laboristes, però ha acabat provocant la dimissió de la líder de la bancada conservadora, Andrea Leadsom. La nova proposta es va anunciar hores abans que  òbriguen els col·legis electorals per a les eleccions europees, unes eleccions que els britànics hagueren preferit estalviar-se. La premsa britànica afirma que May està desesperada, equivocada i condemnada, i per això li demanen que convoque eleccions generals. 

El nou pla del Brexit es votarà la setmana que ve, i demà divendres els conservadors debatran el futur d'una primera ministra a qui, tot sembla, li queden pocs dies en el govern.

També et pot interessar

stats