Theresa May adverteix a Espanya que protegirà la "sobirania britànica" de Gibraltar

Sánchez ha advertit que vetarà el preacord del Brexit si no canvien els termes sobre Gibraltar

Theresa May, en roda de premsa en el 10 de Downing Street
Theresa May, en roda de premsa en el 10 de Downing Street / Andy Rain (Efe)

La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, ha advertit que protegirà la "sobirania britànica" de Gibraltar durant les negociacions sobre la futura relació entre el Regne Unit i la Unió Europea.

May, que va conversar el dimecres passat amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit en el parlament britànic que va ser "absolutament clara" amb ell, en traslladar-li que "la sobirania britànica de Gibraltar es protegirà" i que "la futura relació ha de funcionar per a tota la família del Regne Unit".

"Les negociacions estan ara en un moment crític. Tots els nostres esforços han d'estar centrats a treballar amb els nostres socis europeus per a portar aquest procés a la seua conclusió final, en l'interés de tots els nostres pobles", ha agregat la cap de govern britànic.

Espanya, per la seua banda, ha demanat garanties que mantindrà l'última paraula en qualsevol negociació futura entorn del Brexit en la qual estiga involucrat Gibraltar. De fet, Sánchez ha assegurat que si d'ací a diumenge no es canvia el contingut de l'article sobre la futura relació d'Espanya amb Gibraltar, “utilitzaran el seu dret de veto” sobre l'acord del Brexit

May ha assegurat que preveu continuar parlant amb els líders dels 27 socis comunitaris restants durant els pròxims dies, a fi de tancar l'acord d'eixida i la declaració política sobre la futura relació abans de la cimera extraordinària del diumenge.

També et pot interessar

stats