Theresa May admet que no té suficients vots per a aprovar el seu acord del Brexit

La primera ministra britànica no preveu de moment sotmetre el text a votació per tercera vegada.

VÍDEO | Theresa May admet que no té suficients vots per a aprovar el seu acord del Brexit

La primera ministra britànica, Theresa May, ha admés que encara no compta amb suficients suports a la Cambra dels Comuns perquè siga aprovat el seu acord per a l'eixida de la Unió Europea, rebutjat ja en dues ocasions.

Per aquest motiu, la líder conservadora no preveu de moment sotmetre el text a votació parlamentària per tercera vegada, després que ja fora descartat amb contundència el 15 de gener i el 12 de març.

En cas que aquest acord es vote en el Parlament britànic i s’aprove, la data d'eixida del Regne Unit serà el 22 de maig. Si no, el termini per a oferir un nou pla acabarà el 12 d'abril. En cas d’arribar a aquesta data sense cap acord aprovat, la Comissió Europea ja ha anunciat que ha conclòs els seus preparatius per a un Brexit sense pacte. 

En els últims dies, ha augmentat la pressió sobre May perquè dimitisca del seu càrrec, si bé ella de moment no ha donat senyals sobre el fet de deixar-lo en el futur immediat. Tot això, mentre gran part de la població demana als carrers i amb signatures que se celebre un nou referèndum.

També et pot interessar

stats