Dos testimonis situen el cap de gabinet de Trump en el centre de les pressions a Ucraïna

Asseguren que Mick Mulvaney es va coordinar amb Gordon Sondland per a condicionar un paquet d'ajuda militar a la investigació de Biden.

El cap de gabinet de la Casa Blanca, Mick Mulvaney
El cap de gabinet de la Casa Blanca, Mick Mulvaney / Reuters

El cap de gabinet de la Casa Blanca, Mick Mulvaney, va tindre un paper central en les pressions a Ucraïna que podrien derivar en un juí polític contra el president dels Estats Units, Donald Trump, segons han afirmat dos testimonis de la investigació. 

Mulvaney, que ha desafiat una citació judicial per a comparéixer davant dels investigadors a la cambra baixa, protagonitza les transcripcions de les declaracions d'Alexander Vindman, un expert en Ucraïna que treballa en el Consell de Seguretat Nacional, i de la seua excap, Fiona Hill. Aquesta ha afirmat que, quan va entrar en una reunió a la Casa Blanca el 10 de juliol, l'ambaixador estatunidenc davant la Unió Europea, Gordon Sondland, comentava que tenia un acord amb el cap de gabinet Mulvaney per a programar una reunió amb els ucraïnesos si seguien avant les investigacions.

Fins ara, les mirades s'havien centrat en Sondland, que va reconéixer que ell mateix va comunicar al govern d'Ucraïna que la Casa Blanca no li entregaria 400 milions de dòlars en ajuda militar fins que accedira a investigar l'exvicepresident Joe Biden.  Però l'afirmació de Hill sobre el fet que Sondland va coordinar amb Mulvaney algunes de les seues accions cap a Ucraïna podria renovar l'escrutini del cap de gabinet de la Casa Blanca.

També et pot interessar