Tercera nit de disturbis a Wisconsin en les protestes per violència policial

L'escalada de violència s'ha cobrat la primera víctima mortal durant un tiroteig entre civils ocorregut per la nit.

Disturbis a Kenosha aquesta matinada
Disturbis a Kenosha aquesta matinada / Reuters

La ciutat estatunidenca de Kenosha, a l'estat de Wisconsin, ha viscut fins la matinada d'aquest dimecres la tercera jornada consecutiva de disturbis com a conseqüència de les protestes ciutadanes desencadenades pels dispars de la policia a un afroamericà. La víctima, Jacob Blake, continua ingressat a l'Hospital Froedtert de Milwaukee en estat greu després d'haver rebut diversos trets d'un agent en un succés que va ser gravat en vídeo i ha commocionat tot el país. Li dispararen ser set tirs per l'esquena i en presència dels tres fills que té.

Aquesta nova actuació policial ha comportat ràpidament la proliferació de manifestacions antiracistes en diversos punts dels Estats Units que en alguns casos han derivat en protestes violentes, sobretot a Wisconsin. El governador d'aquest estat, al nord-est del país, ha decretat l'estat d'emergència per tal d'evitar els disturbis. Aquests incidents tenen lloc tres mesos després de la mort de George Floyd a Minneapolis, asfixiat també a mans d'un policia el passat 25 de maig, que va generar protestes per tot el país contra la brutalitat policial i el racisme.

Els nous disturbis han començat de matinada, quasi dues hores després de l'inici del toc de queda en Kenosha, i s'han cobrat la primera víctima mortal durant un tiroteig entre civils ocorregut per la nit. Segons informen les televisions locals, membres de la policia han tractat amb un megàfon de dispersar un grup de manifestants que s'havia concentrat enfront del palau de Justícia i que estaven participant en una "assemblea il·legal". La policia ha acabat llançant gasos lacrimògens contra les persones congregades, mentre es veia com a desenes d'antidisturbis eixien des de la porta principal de l'edifici per a contindre als manifestants.

També et pot interessar