La tensió torna a esclatar a Xile després dels canvis en el govern

Les protestes han acabat amb disturbis, barricades i incendis, tot i que Piñera ha substituït huit ministres per a intentar calmar els ànims.

Foto de portada: Un manifestant sosté una flama durant les protestes contra el model econòmic de Xile, aquest dilluns

Les flames han tornat aquest dilluns a Santiago de Xile amb un incendi de grans dimensions en el centre de la ciutat, que ha tornat a col·locar en primera plana la cara més violenta de l'esclat social que viu el país. Tot i que el president Sebastián Piñera ha substituït huit dels ministres del seu gabinet, la tensió ha continuat als carrers de Xile i els canvis no han servit per a calmar les protestes. 

La marxa convocada davant del palau de La Moneda, on està la seu del govern xilé, ha acabat amb disturbis, barricades i incendis. Enmig dels aldarulls ha començat a cremar un centre comercial situat en una de les principals avingudes de Santiago, un hotel i una estació de metro.

L'acte estava convocat amb l'objectiu que la gent es concentrara davant dels murs de La Moneda per a mostrar el descontentament social, però la resposta de la policia contra la protesta ha provocat que els manifestants es quedaren a uns 200 metres del palau del govern. En aquest punt, les forces de l'orde han començat a reprimir la protesta, que abarcava quasi un quilòmetre pel centre de l'Alameda Bernardo O'Higgins, principal artèria de Santiago.

Aquest era el primer dia sense estat d'emergència al país, una mesura que va estar vigent durant tota la setmana passada, en què l'exèrcit es va encarregar de la seguretat. L'onada de violència provocada per aquest esclat social s'ha cobrat la vida, fins ara, d'almenys vint persones.

També et pot interessar

stats