Tensió màxima a la frontera entre Israel i Gaza, després de la mort d'un líder de la Jihad Islàmica

Les milícies palestines han respost amb el llançament de centenars de coets contra el territori d'Israel.

Tancs israelians a la frontera amb la franja de Gaza
Tancs israelians a la frontera amb la franja de Gaza / Reuters

A la frontera d'Israel i la franja de Gaza, la tensió és màxima després de la mort d'un líder de la Jihad Islàmica en un atac de l'aviació israeliana. La resposta de les milícies palestines de Gaza ha sigut el llançament de centenars de coets contra el territori d'Israel. L'exèrcit israelià, per la seua part, ha llançat bombardejos de represàlia sobre objectius de la Jihad a Gaza i ha mobilitzat tropes i vehicles blindats a la frontera.

Durant la jornada, els intensos atacs de represàlia israelians a Gaza es van centrar sobre unitats palestines disposades a llançar coets i contra llocs d'observació, complexos d'entrenament militars o fàbriques i magatzems d'armes de la Jihad Islàmica. En total, huit milicians palestins van morir, a més de Baha Abu al-Ata i la seua dona, la qual cosa va elevar la xifra de víctimes mortals a deu.

L'assassinat selectiu del líder de la Jihad, Baha Abu al-Ata, ha provocat la reacció violenta per part de les milícies palestines de Gaza. Aquest territori està bloquejat per Israel des de l'any 2007, quan el moviment islamista Hamas en va prendre el control.

També et pot interessar

stats