Tensa calma després de combats que han deixat "molts" morts i ferits a la frontera entre Turquia i Síria

Tal Abyad i Ras al-Ayn són les zones bombardejades que Ankara aspira a controlar per a reubicar-hi dos milions de refugiats sirians.

Soldats turcs amb tancs durant una operació militar en el nord de Síria
Soldats turcs amb tancs durant una operació militar en el nord de Síria / Efe

La zona fronterera entre Turquia i Síria viu a primera hora d'aquest dijous una tensa calma, després que dimecres començara la invasió turca. Molts civils han mort o han resultat ferits, segons les milícies de les Forces de Síria Democràtica (FSD). 

Un portaveu de les FSD, Kino Gabriel, ha precisat que els enfrontaments s'han produït a Ras al-Ayn i Tel Abyad i que "en els bombardejos molts civils han resultat morts o ferits", però no n'ha donat una xifra actualitzada, que dimecres a la nit era d'almenys huit persones mortes. Aquestes milícies també han indicat que un grup vinculat amb Estat Islàmic (EI) ha atacat civils, però les forces policials kurdes han repel·lit els agressors.

Turquia ha iniciat l'operació militar, la tercera contra el nord de Síria des del 2016, per controlar la franja fronterera on estan les ciutats de Tal Abyad i Ras al-Ayn. L'objectiu del govern turc és reubicar en aquesta zona els dos milions de refugiats sirians que van fugir de la guerra a Síria, que va començar en 2011. 

Un altre dels llocs atacats ha sigut Qamishli, una de les ciutats més poblades que controlen els kurdosirians en el nord i el nord-est de Síria.

Turquia destrueix depòsits de municions kurds

En el primer dia de l'ofensiva en el nord-est de Síria, l'exèrcit de Turquia ha destruït 181 objectius, principalment depòsits de municions de la milícia kurdosiriana Unitats de Protecció del Poble (YPG), segons el govern turc.

Almenys 60 caces turcs han penetrat uns 30 quilòmetres en territori sirià. Aquest territori, habitat majoritàriament per la població kurda de Síria, està ara sota control de les YPG, que Ankara considera "terroristes" pels seus vincles amb el Partit de Treballadors de Kurdistan (PKK), la guerrilla kurda de Turquia.

D'altra banda, les YPG han atacat la localitat de Yarabulus, sota control turc des del 2016, que ha causat la mort d'un civil i ha deixat 7 ferits més, segons informa el diari Hürriyet.

També et pot interessar

stats