El temporal deixa 29 morts a Itàlia

Només a Sicília l'episodi de fortes pluges ha causat 12 morts i hi ha una persona desapareguda.

Sicília és una de les regions més afectades, on un riu s’ha desbordat a Casteldaccia
Sicília és una de les regions més afectades, on un riu s’ha desbordat a Casteldaccia / Guglielmo Mangiapane (Reuters)

Itàlia fa balanç del temporal que ha assotat el país durant l’última setmana. La intensa pluja i el fort vent han provocat 29 morts i una gran quantitat de danys materials en diverses regions del país. L’últim colp del temporal ha tingut lloc al sud, a l'illa Sicília, on la pluja ha causat 12 morts i hi ha una persona desapareguda.

El país es debat ara sobre la manera en com es podrien haver evitat les conseqüències del temporal. El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha anunciat in situ mesures d’emergència que prioritzen la protecció de les vides humanes ‘‘per davant de les restriccions ambientals’’. Així mateix, el ministre de l’Interior, Matteo Salvini, ha culpat també la burocràcia i ha declarat que la catàstrofe és ‘‘la factura d’anys d’ecologisme descuidat i mal entés que no et permet tocar un arbre al llit del riu’’.

Enmig de la tragèdia, Salvini ha publicat una foto a les xarxes socials en què se’l veu somrient i amb el dit polze alçat mentre visita una de les zones afectades que ha despertat una onada d’indignació.

També et pot interessar

stats