La tempesta tropical Ophelia inunda Nova York

La ciutat dels gratacels ha quedat paralitzada amb estacions de metro i carrers negats d’aigua

La tempesta tropical Ofèlia inunda Nova York
La tempesta tropical Ophelia inunda Nova York / Mike Segar / Reuters

La tempesta tropical Ophelia, degradada ja a cicló posttropical, ha portat més pluja i vent a la costa dels Estats Units. A Nova York, les pluges torrencials que han caigut durant tota la setmana han provocat inundacions en el servei de metro i el de rodalia, i han convertit molts carrers en petits llacs, que han provocat el tall de nombroses connexions, que han paralitzat la ciutat més poblada dels Estats Units, amb vora 18 milions de persones només en l’àrea metropolitana.

Les pluges extremes han obligat la governadora de la ciutat, Kathy, a declarar l'estat d'emergència a la ciutat de Nova York, Long Island i la vall del Hudson.

El servei d’emergències local ha emés un avís per inundacions. S’han registrat fins a 150 litres per metre quadrat en alguns punts de Brooklyn, el baix Manhattan i l'aeroport internacional John F. Kennedy al districte de Queens, segons Zack Taylor, meteoròleg del Centre de Predicció del Temps del Servei Nacional de Meteorologia.

“Cau més pluja, és una situació que posa en perill la vida”, ha alertat Taylor, que ha demanat no viatjar fins que el sistema meteorològic s'allunye.

Uns 18 milions de persones a l'àrea metropolitana de Nova York i a altres ciutats importants de la costa est estaven sota avisos d'inundacions, vigilants i avisos del servei meteorològic.

A la zona baixa de Hoboken, una ciutat de Nova Jersey, directament a l'altra banda del riu Hudson des del baix Manhattan, totes les rutes del sud a la ciutat, menys una, estan sota l'aigua. Les portes d'inundació recentment instal·lades de la ciutat, dissenyades per tancar-se automàticament quan l'aigua s'acumula a les carreteres, estaven baixades, i bloquejaven molts carrers al trànsit de vehicles.

També et pot interessar

stats