La tempesta Darcy congela el nord d’Europa

Ha deixat fortes nevades a Bèlgica, els Països Baixos, Alemanya i el Regne Unit.

VÍDEO | La tempesta Darcy congela el nord d’Europa

Una gran part de la població europea encetarà demà la setmana sense poder desplaçar-se ni en tren, ni en cotxe, ni en avió a causa del temporal de fred i neu de nom Darcy.

Així, en la línia ferroviària entre Hannover i Berlín, a Alemanya, s'ha interromput el servei, Per carretera, a més, hi ha molts trams de l'autopista intransitables, i el mateix passa amb els principals aeroports. Per això, les autoritats recomanen quedar-se a casa mentre dure el temporal.

Darcy també afecta el Regne Unit, Bèlgica i els Països Baixos. Brussel·les, concretament, s'ha despertat coberta d'un bon tall de neu i per als pròxims dies s'anuncien temperatures de fins a 15 graus negatius. Als Països Baixos, d’altra banda, fa deu anys que no vivien una tempesta de neu com la de hui. Al Regne Unit, fins i tot s'ha hagut de suspendre la vacunació en alguns centres.

A França, el temporal ha portat, sobretot, aigua. El Sena s'acosta a la cota màxima al pas per l'Illa de França, on costa reconéixer les places. Més a l'oest, a la regió de Nova Aquitània, alguns rius han superat els sis metres i han inundat boscos i pobles. Demà, a les sis i mitja de la matinada, està previst que els rius d’aquesta regió assolisquen el nivell màxim.

També et pot interessar

stats