Telegram pot rebre fortes multes a Alemanya per violar les lleis i difondre missatges d'odi

El Ministeri de l'Interior alemany discuteix la regulació d'aquest servei de missatgeria amb altes països de la UE per a evitar el contingut il·legal

Protesta contra les mesures anticovid i la vacunació obligatòria a Frankfurt, Alemanya
Protesta contra les mesures anticovid i la vacunació obligatòria a Frankfurt, Alemanya / Constantin Zinn (Efe)

El ministre de Justícia alemany, Marko Buschmann, ha advertit que el servei de missatgeria Telegram podria rebre grans multes per violar les lleis alemanyes, segons informa el diari Bild. A més, la ministra d'Interior, Nancy Faeser, ha dit que discuteix la regulació de Telegram amb altes països de la UE per a evitar el contingut il·legal.

Alemanya culpa Telegram d'alimentar una subcultura cada vegada més virulenta de teòrics de la conspiració antivacunes que intercanvien notícies sobre suposats perills i organitzen protestes que s'han convertit en violència. Les manifestacions contra les mesures anticovid van reunir aquest dilluns unes 188.000 persones.

Faeser va anunciar el passat 13 de desembre que Alemanya tenia previst endurir les mesures contra els missatges d'odi i incitació a la violència a través de Telegram. Després que haja passat un mes, Telegram no ha designat una persona de contacte a Alemanya i tampoc ha creat una forma fàcilment identificable de denunciar contingut il·legal. En aquest sentit, ja s'han iniciat els procediments per a la imposició d'una multa.

Un alt funcionari ha dit inclús que Alemanya hauria d'ordenar l'eliminació del programa de missatgeria Telegram de les botigues d'aplicacions d'Apple i Google si continua ignorant les sol·licituds per a ajudar a rastrejar contingut extremista.

Telegram
Telegram

Telegram, popular entre activistes i manifestants

L'aplicació, que diu que no se sotmet a la "censura del govern", s'ha tornat cada vegada més popular entre activistes i manifestants, especialment a mesura que plataformes com Facebook responen més a la pressió del govern per a prendre mesures enèrgiques contra els qui difonen mentides, amenaces o teories de conspiració.

Segons la ministra, "els continguts clarament sancionables han de ser eliminats en un termini de 24 hores i el contingut il·legal en un termini de set dies".

L'Oficina Federal de Justícia va enviar dues cartes al juny indicant l'obertura de dos procediments sancionadors al centre d'operacions de Telegram a Dubai, als Emirats Àrabs Units.

També et pot interessar

stats