Tailandia revisarà la llei de les fàbriques de pirotècnia després d'una explosió amb 23 morts

Amb un deficient historial de seguretat en fàbriques, Tailàndia ha registrat diversos accidents mortals en factories d'articles pirotècnics

Oficials de policia tailandesos treballen en el lloc d'una explosió en una fàbrica de focs artificials prop del municipi de Sala Khao a Tailàndia
Oficials de policia tailandesos treballen en el lloc d'una explosió en una fàbrica de focs artificials prop del municipi de Sala Khao a Tailàndia / Narong Sangnak (Efe)

Les autoritats de Tailàndia han indicat aquest dijous que busquen revisar les lleis per a fàbriques de focs artificials arran de l'explosió en una d'aquestes factories aquest dimecres, que ha tingut com a resultat la mort d'almenys 23 persones. Les autoritats investiguen sobre el terreny les causes de l'explosió, que, de moment, es desconeixen.

El diputat Akkaradet Wongpitakrote, portaveu del Comité d'Assumptes Industrials, ha declarat que sol·licitarà una reunió amb representants del Ministeri de l'Interior i del Departament d'Obres Industrials per a debatre la modificació de les lleis, que ha catalogat com a obsoletes.

Segons la llei de fàbriques, que data de 1992, les factories amb menys de 50 treballadors o que estiguen equipades amb maquinària de menys de 50 cavalls de força no requereixen una llicència del Departament d'Obres Industrials.

El diputat ha subratllat que, d'acord amb aquests requisits, la majoria de les fàbriques de focs artificials del país estan fora del control de les autoritats.

La proposta per a revisar les lleis sorgeix arran de l'explosió aquest dimecres d'una fàbrica de pirotècnia a la província de Suphan Buri, a uns 120 quilòmetres al nord de Bangkok, que ha deixat almenys 23 morts.

La fàbrica, situada entre camps d'arròs i lluny de zones residencials, va quedar completament destruïda per l'explosió, ocorreguda al voltant de les 15:30 hores local i que va enviar enderrocs a desenes de metres de distància.

Segons va declarar la policia, la factoria, on generalment treballaven al voltant de trenta persones, tenia tots els permisos en regla.

Tailàndia, amb un deficient historial de seguretat en fàbriques, ha registrat diversos accidents mortals en factories d'articles pirotècnics.

El juliol de 2023, deu persones van perdre la vida i unes 100 van resultar ferides per l'explosió en un magatzem de focs artificials en la meridional ciutat de Sungai Ko-lok, prop de la frontera amb Malàisia.

També et pot interessar

stats