Suspès per falta d'acord el Consell Europeu per a renovar la cúpula de la UE

El PPE manté el bloqueig sobre el candidat socialdemòcrata a la presidència de la Comissió Europea, Frans Timmermans.

VÍDEO | Suspès per falta d\'acord el Consell Europeu per a renovar la cúpula de la UE

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha suspés fins demà dimarts la cimera de líders de la Unió Europea en la qual s'havien de decidir els principals càrrecs de les institucions comunitàries, per la falta d'acord entre els mandataris després de 20 hores de reunió.

El Partit Popular Europeu (PPE) manté el bloqueig sobre la candidatura del socialdemòcrata holandes, Frans Timmermans, a presidir la Comissió Europea.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que encapçala la delegació del Partit dels Socialistes Europeus (PES) ha retret als populars europeus que no hagen respectat l'acord entre socialdemòcrates, liberals i conservadors per a situar Timmermans a la Comissió Europea, i al democristià Manfred Weber a l'Eurocambra.

"Hem estat molt a prop, molt a prop, però el PPE no ha respectat l'acord", ha lamentat Sánchez, el qual, però, s'ha mostrat confiat a resoldre la situació en la reunió de demà dimarts.

El líder socialista ha negat l'anomenat pacte d'Osaka, en relació a un suposat pacte entre Alemanya, França, Espanya i Holanda en la cimera del G20 per al repartiment dels cinc principals càrrecs de la UE.

També et pot interessar

stats