Suspenen les tasques de recerca de desapareguts pel volcà de Fuego, a Guatemala

El país centreamericà ha patit, a més, un terratrémol de magnitud 5,7 en l’escala de Richter que no ha causat danys.

Un grup de supervivents descansa després de les labors de recerca
Un grup de supervivents descansa després de les labors de recerca / Santiago Billy

Dues setmanes després de l’erupció del volcà de Fuego, a Guatemala, que ha deixat almenys 110 morts i 200 desapareguts, les autoritats han decidit donar per acabades les tasques de recerca de persones i han declarat la zona inhabitable i d’alt risc. 

Segons la Coordinadora Departamental per a la Reducció de Desastres d'Escuintla, “les accions de recerca se suspenen definitivament a les comunitats San Miguel Los Lotes i La Marrada”, dues de les zones més damnificades.

Es calcula que hi ha més d’1,7 milions de persones afectades per la que ha sigut l'erupció més gran registrada els últims anys. Segons les últimes xifres oficials, s'està atenent un total de 3.571 persones repartides en els 12 albergs que funcionen a Escuintla (on hi ha 2.798 refugiats), Sacatepéquez (754) i Suchitepéquez (19).

Un sisme sacseja Guatemala sense causar danys

Un terratrémol de magnitud 5,7 en l’escala de Richter ha tingut lloc a 49,2 quilòmetres al sud-est de la capital, al departament d’Escuintla.

Tot i que s’ha sentit en diferents parts del país, ara per ara les autoritats no han indicat que hi ha hagut danys personals ni materials. El 2017 Guatemala va registrar un sisme de 6,6 graus que va deixar 5 persones mortes i més de 7.000 afectats, a banda de nombrosos danys. 

També et pot interessar

stats