El Suprem francés anul·la l'orde de tornar a connectar Lambert

El cas s'ha convertit en un símbol del debat sobre l'eutanàsia i manté enfrontada la seua família.

Manifestació per Vincent Lambert a França
Manifestació per Vincent Lambert a França / Tancrede Doutrebentee (Reuters)

El Tribunal Suprem de França ha anul·lat aquest divendres la decisió del Tribunal d'Apel·lació de París que ordenava tornar a connectar la hidratació i l'alimentació artificial de Vincent Lambert. 

La decisió del Suprem considera incompetent el Tribunal d'Apel·lació i declara el cas tancat en no reenviar-lo a cap altre jutge. Per la qual cosa, de manera indirecta, autoritza l'equip mèdic a desconnectar Lambert. Aquest dictamen arriba després del recurs presentat pel govern francés i l'hospital de Reims, on està ingressat Lambert.

El cas s'ha convertit en un símbol del debat sobre l'eutanàsia en el país i manté enfrontada la seua família, en la qual els seus pares, catòlics fervents, lluiten perquè seguisca connectat, mentre que la seua dona i tutora legal intenta posar fi a allò que qualifica d'acarnissament terapèutic.

Lambert va patir un accident en 2008 que el va deixar tetraplègic i en estat vegetatiu. La decisió d'apagar la maquinària que el manté alimentat i hidratat ha dividit la seua família des del 2013.

També et pot interessar