El Suprem dels Estats Units obliga Trump a mostrar les declaracions d'impostos

L'oposició demòcrata exigeix, des de fa més de quatre anys, que el president nord-americà faça pública la seua informació financera.

El president Trump a la Casa Blanca
El president Trump a la Casa Blanca / Efe

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha obligat el president Donald Trump a mostrar les declaracions d'impostos al fiscal de Nova York que l'investiga. Una decisió que demostra que el dirigent nord-americà no gaudeix d'immunitat absoluta en les investigacions criminals mentre ocupe la presidència. Trump, per la seua banda, ha manifestat que tota la investigació és una caça de bruixes.

Tanmateix és molt poc probable que les declaracions de Trump arriben a mans de la justícia abans de les eleccions de novembre. Segons ha explicat l'advocat que representa el mandatari, el Tribunal Suprem ha bloquejat temporalment l'obtenció de les declaracions d'impostos del president tant per al Congrés com per als fiscals de Nova York. L'alt tribunal ha tornat el cas a tribunals inferiors, cosa que retarda la possible entrega de set anys de registres financers a la cambra baixa.

L'oposició demòcrata exigeix des de fa més de quatre anys que Trump faça pública la seua informació financera, tal com han fet tots els seus predecessors en el càrrec al llarg de la història, però ell s'hi ha negat.

També et pot interessar

stats