Els supermercats britànics restringeixen la venda d’hortalisses per l’escassetat des d'Espanya

Tesco i Aldi han limitat a tres unitats per persona la venda de tomaques, pebreres i cogombres

Imatge d'arxiu d'un supermercat Asda en la localitat de Leeds, al Regne Unit
Imatge d'arxiu d'un supermercat Asda a la ciutat de Leeds, al Regne Unit / Molly Darlington (Reuters)

Els supermercats britànics més importants han restringit l'oferta de certes hortalisses que poden comprar els clients a causa d'una escassetat de subministrament des d'Espanya i el Marroc, segons han informat les mateixes empreses. Tesco, Aldi, Asda i Morrisons han limitat la quantitat de tomaques, pebreres o cogombres que poden adquirir-se, mentre que de moment Sainsbury's, Lidl, Waitrose i M&S no han anunciat mesures semblants.

Els supermercats han al·legat que els seus proveïdors a Espanya i el Marroc han reduït les seues exportacions pel fet que les seues collites s'han vist afectades pel mal temps. El director d'aliments i sostenibilitat del Consorci Britànic de Comerç Minorista, Andrew Opie, ha explicat aquest dimecres que "les difícils condicions climàtiques en el sud d'Europa i el nord d'Àfrica han interromput la collita d'algunes fruites i verdures".

Opie ha admés que és possible que la interrupció "dure algunes setmanes", però ha assegurat que els supermercats del país, que en alguns casos presenten prestatgeries buides, podran gestionar l'escassetat recorrent a altres agricultors. "Mentrestant, algunes botigues estan introduint límits temporals en la quantitat de productes que els clients poden comprar per a garantir que hi haja disponibilitat per a tots", ha afirmat.

Preguntada pels periodistes sobre aquest racionament, la ministra britànica d'Agricultura i Medi ambient, Therese Coffey, ha dit que "no es pot controlar el clima a Espanya".

Tesco i Aldi han limitat a tres unitats per persona la venda de tomaques, pebreres i cogombres, mentre que Asda restringeix, a més, el mateix número en el cas de l'encisam, bosses d'ensalada, bròquil, coliflor i terrines de gerds. Morrisons limita per la seua part a dos la venda de cogombres, tomaques, encisams i pimentons. 

També et pot interessar

stats