Se superen els sis milions de contagis de Covid-19 en tot el món

La pandèmia deixa ja més de 370.000 morts i 2,6 milions de persones han superat el virus.

Dones durant el permís d’eixida de l’estat d’alarma, en una imatge d’arxiu
Dones durant el permís d’eixida de l’estat d’alarma, en una imatge d’arxiu / Marta Pérez (Efe)

La pandèmia del coronavirus deixa ja 6,17 milions de contagis en tot el món i s'ha cobrat la vida de 372.000 persones, segons les xifres de la Universitat Johns Hopkins (Maryland, els Estats Units). La part positiva la donen els 2,64 milions de persones que ja s'han recuperat del virus.

Ara mateix el focus més important de la Covid-19 es concentra a Amèrica. Així, els Estats Units, amb vora 1,8 milions de casos, concentra un de cada quatre positius en tot el món i, amb 104.000 defuncions, vora el 30% del total.

Al Brasil, la pandèmia continua en expansió malgrat que moltes ciutats es disposen a reobrir l'activitat econòmica i es relaxaran les mesures que limiten la circulació de persones. Així, aquest diumenge s'han superat els 500.000 casos confirmats i el nombre de persones mortes frega ja les 30.000.

A Europa, en canvi, sembla que la pandèmia remet. De fet, França ha registrat 31 defuncions en les últimes hores, la menor xifra des del 17 de març. Espanya també ha detectat 96 nous casos, la xifra més baixa de l'estat d'alarma, i a Itàlia la situació continua millorant i s'ha registrat una disminució de casos, morts i hospitalitzats respecte a dissabte.

També et pot interessar

stats