Els suïcidis en octubre al Japó superen les morts per coronavirus de tot l'any

Els experts apunten a la pandèmia i les restriccions per causa d'aquesta com un factor clau de l'augment.

Trànsit habitual a un carrer de Tòquio, al Japó
Trànsit habitual a un carrer de Tòquio, al Japó

Una de les grans economies mundials, el Japó, no es lliura d'una de les plagues més preocupants que viu la humanitat, el suïcidi. Segons l'Agència Nacional de la Policia del Japó, a l'octubre van morir més persones per suïcidi que en tot l'any per causa del coronavirus. Concretament, aquest mes es van suïcidar al Japó un total de 2.153 persones i, en tot el 2020, ja superen les 17.000 persones.

En les dades destaca el gran augment dels suïcidis entre les dones amb un increment del 83% respecte al mateix mes de l'any anterior. Respecte als homes, l'increment va ser del 22%.

En general, aquest país té una de les taxes de suïcidi més altes del món, amb 18,5 persones per cada 100.000 habitants, només superada per Corea del Sud i quasi duplicant la mitjana a escala mundial que està en 10,6 suïcidis per cada 100.000 habitants.

El Japó havia aconseguit disminuir aquestes xifres durant onze anys consecutius i, el 2019, va tindre les taxes més baixes des del 1978, any en què es començaren a comptabilitzar les morts per aquest motiu.

Els factors en són molts, però hi destaquen la pressió escolar, l'estigma cultural sobre la salut mental, les jornades laborals molt llargues i l'aïllament social generalitzat. No obstant això, els experts apunten que el context de pandèmia actual, unit a les restriccions per la crisi, tot i que no han tingut un impacte considerable sobre la societat o l'economia, poden haver fet augmentar la xifra de suïcidis.

Per eixe motiu, ara els investigadors valoren la transparència que presenta el país asiàtic respecte de les dades de suïcidis i asseguren que els estudiaran perquè els poden ajudar a preveure l'impacte que pot tindre en altres societats a escala mundial.

També et pot interessar

stats