Suècia tancarà els instituts fins al gener per l'augment de contagis

El país ha superat les 7.000 morts per Covid-19.

Autor: Johan Nilsson (Efe).
Autor: Johan Nilsson (Efe).

El govern suec ha anunciat aquest dijous el tancament dels instituts i la implantació de l'ensenyament a distància, davant de l'empitjorament de la situació epidemiològica per la segona onada de coronavirus. L'alumnat no tornarà a classe fins al 6 de gener.

La mesura, que estarà vigent des del dilluns fins al 6 de gener, pretén provocar un efecte "alentidor" de la propagació dels contagis, en les paraules del primer ministre, Stefan Löfven, que també ha demanat a l'alumnat que "siga llest" i no es prenga la formació a distància com unes vacances. Les autoritats sanitàries alerten d'un augment en els contagis en aquest sector de la població. Amb el tancament també busquen reduir les aglomeracions en el transport col·lectiu cap als centres.

Encara que el tancament dels instituts, i les universitats –no de les escoles– ja l'havien decretat la passada primavera, quan el país es va convertir en el més castigat d'Escandinàvia per la pandèmia, Suècia havia optat fins ara per una estratègia més laxa, amb poques prohibicions i moltes recomanacions a la ciutadania. Ara bé, en les últimes setmanes les polítiques s'han capgirat i s'han decretat noves restriccions. Així, s'ha limitat a 8 el nombre de persones en reunions públiques, es prohibeix la venda d'alcohol a partir de les 22:00 hores, i l'hoteleria i els clubs nocturns han de tancar a les 22:30.

Més de 7.000 morts

Aquest dijous Suècia ha notificat 35 morts, i supera la barrera de les 7.000 des de l'inici de la pandèmia (7.007, exactament). Amb 6.485 nous casos en les últimes 24 hores i 272.643 persones infectades en total, les autoritats sanitàries asseguren que el país està en la zona plana de la corba des de la setmana passada, "encara que el contagi continua sent alt". Suècia presenta una taxa de mortalitat de 66,76 per cada 100.000 habitants, segons la universitat nord-americana Johns Hopkins.

També et pot interessar

stats