El sud d’Àsia, arrasat per un fort temporal

Les tempestes tropicals i el tifó Ampil provoquen inundacions greus i deixen desenes de morts i desapareguts. Els experts han declarat l'estat de calamitat.

VÍDEO | El sud d’Àsia, arrasat per un fort temporal

Almenys 20 persones han mort i 16 estan desaparegudes al Vietnam a causa de les intenses pluges provocades pel pas de la tempesta tropical Son Tinh a la meitat nord del país. El temporal va provocar avingudes d'aigua i solsides de terra que també van deixar almenys 14 persones ferides. 

Les pluges també han provocat l'afonament d'un centenar de cases, n’han inundat 4.000 més, han destruït unes 82.000 hectàrees de cultiu i han causat la mort de 17.000 caps de bestiar, segons dades del Comité Nacional per a la Resposta de Desastres citats pel portal. 

D’altra banda, a la Xina, les autoritats han evacuat més de 220.000 persones de zones costaneres inundables davant de la imminent arribada del tifó Ampil.

A Xangai i la seua zona metropolitana, quasi 193.000 habitants de llocs considerats perillosos han sigut evacuats des de les seues llars fins a albergs i  habitatges en construcció. El Servei Meteorològic Nacional ha decretat una alerta groga davant de l'arribada del tifó, el dècim de l'actual temporada, els vents de la qual poden arribar fins a 110 quilòmetres per hora a les zones costaneres i amb precipitacions calculades de fins a 180 litres per metre quadrat

Abans aquesta depressió tropical que assota la regió i la intensificació de les pluges, els experts han declarat l'estat de calamitat en algunes regions i ressalten la falta de planificació per a fer front a l'època del monsó.

També et pot interessar

stats