Subhasten en Facebook una menor per a casar-se amb un desconegut

La xiqueta va ser venuda a canvi de 500 vaques, 3 cotxes, 10.000 dòlars i altres objectes com bicicletes i telèfons mòbils.

L’oferta es va mantenir publicada prou de temps per a tancar el matrimoni de l’adolescent de 16 anys
L’oferta es va mantenir publicada prou de temps per a tancar el matrimoni de l’adolescent de 16 anys / Thierry Roge (Reuters)

Facebook s’enfronta a una greu polèmica després que fa uns dies s’executara la subhasta d’una menor al Sudan del Sud. Tot i que la xarxa social va retirar la publicació després d’afirmar que “qualsevol forma de tràfic de persones no està permesa en la xarxa social”, l’oferta es va mantenir publicada prou de temps per a tancar el matrimoni de l’adolescent de 16 anys amb un desconegut de la família. Seria el nové matrimoni per al comprador. 

L’oferta més alta i, per tant, guanyadora de la subhasta, la va fer un empresari anomenat Kok Alat qui, segons Philips Anyang, un advocat especialista en drets humans, va competir almenys contra altres quatre compradors. La quantia a canvi del matrimoni va ser de 500 vaques, 3 cotxes, 10.000 dòlars i altres objectes com bicicletes i telèfons mòbils. 

Algunes associacions com ara Plan International, que lluita per la infància i la seua educació, ha denunciat greument l’ús de les tecnologies per a facilitar aquesta pràctica: “aquest ús bàrbar de la tecnologia és una reminiscència dels mercats d’esclaus de fa temps”, remarcant que “el matrimoni de menors és una violació seriosa dels drets humans i una forma de violència contra les xiquetes”. Des de l’organització també es va sol·licitar que el govern del Sudan del Sud prenguera cartes en l'assumpte i investigara aquells que van formar part de la subhasta.

Tot i que la llei del Sudan del Sud establix que les menors de 18 anys no poden contraure matrimoni, al voltant d’un 52% de les nenes d’aquest país es casen abans d’aquesta edat, segons dades d’Unicef. 

També et pot interessar

stats