La solsida d'una mina al sud de Veneçuela deixa almenys trenta morts i cent persones sepultades

Les labors de socors i rescat les estan fent els mateixos miners

El moment de la solsida, capturat en vídeo per un dels treballadors / Danison Pachecho / EFE

Una solsida aquest dimarts a la nit a la mina Bulla Loca de l'estat Bolívar, a Veneçuela, prop de la frontera amb el Brasil, ha deixat almenys trenta persones mortes i vora un centenar més sepultades, segons ha informat Yorgi Arciniega, alcalde de la localitat pròxima, Angostura. A més, hi ha un nombre encara sense determinar de ferits, molts d'ells soterrats.

Per la seua part, el govern ha decidit esperar per a determinar el nombre de víctimes mortals i fer declaracions més precises. El secretari de seguretat ciutadana de l'entitat, Édgar Pujol, confirmava aquesta nit, de camí al lloc dels fets, els primers dos morts i dos ferits, que han sigut traslladats a un centre de salut de la regió. 

La Zona Operativa d'Avaluació de Danys i Anàlisis de Necessitats (Zoedan) de Bolívar, en un informe difós aquest dimecres, ha assenyalat que es tracta d'una "mina artesanal" a cel obert, en la qual "es troben alguns miners lesionats i tapiats". Segons l'ens, les labors de socors i rescat les estan fent els mateixos miners.

El maig passat, almenys dotze persones ja van morir asfixiades dins d'una mina anomenada Talavera, situada al municipi d'El Callao, també a Bolívar. En aquell cas, el terreny es va veure afectat per les intenses pluges registrades en els últims dies, segons van informar llavors les autoritats regionals.

També et pot interessar

stats