Soldats acompanyen els xiquets atrapats en la cova tailandesa mentres recuperen forces

Els equips de rescat continuen traçant el pla per a rescatar-los.

Alguns dels xiquets atrapats en una cova

Un nou vídeo publicat per la Marina tailandesa mostra els 12 xiquets i el seu entrenador dins de la cova on es troben atrapats, abrigats amb mantes tèrmiques, saludant i fins i tot, rient. Després d'onze dies han pogut menjar per primera vegada, els han subministrat suplements energètics i vitamines per a recuperar forces.  A més, un equip de soldats liderats per un metge militar romandrà amb ells fins que siguen rescatats de la gruta.

Torsten Lechler, bussejador amb 40 anys d'experiència i que viu a Phuke, explica que són "tretze persones fràgils que han de bussejar, escalar, bussejar i tornar a caminar. Tots estan bé de salut, però necessiten uns dies per a recuperar les forces".

Els xiquets, d’entre 11 i 16 anys i membres d’un equip de futbol aficionat, i el seu entrenador, de 26, estan atrapats en una cova semiinundada al districte de Mae Sai, al nord del país. 

Les autoritats creuen que les tasques de salvament poden durar entre una setmana i alguns mesos. De moment, els equips de rescat estan traçant un pla per a traure al grup de la cova, mentre els continuen subministrant aliments, aigua i material sanitari. 

"No hi ha pressa", va subratllar Ruetaiwan Patisen, la portaveu dels equips de rescat, que assegura que els xiquets i el seu monitor eixiran quan estiguen llestos i siga segur bussejar al llarg dels tres quilòmetres d'estretes grutes inundades que els separen de l'eixida.

Quan recuperen les forces, els xiquets començaran a aprendre a bussejar amb bombones d'aire per a eixir de la cova. Lechler, va assenyalar que compten amb unes màscares especials per als menors que cobreixen tota la cara i permeten la comunicació directa davall de l'aigua.

També et pot interessar

stats