Sis morts en un tiroteig en un supermercat de Nova Jersey

Els tirs van tindre lloc en una botiga de comestibles que segueix la religió jueva, però les autoritats policials descarten que es tracte d’un crim d’odi.

Intervenció de les forces de seguretat en el supermercat kosher
Intervenció de les forces de seguretat en el supermercat kosher / Reuters

Les autoritats de Nova Jersey han confirmat que en l’intens tiroteig registrat aquest dimarts en un supermercat kosher han mort un policia i cinc persones més, entre elles els dos agressors que s’havien atrinxerat a la botiga de comestibles que respecta els rituals jueus.

“És una investigació que durarà setmanes, tal vegada mesos”, ha avançat en roda de premsa el cap de la policia Mike Kelly, tot i que ha descartat que es tracte d’un crim d’odi o un acte vinculat al terrorisme contra la comunitat jueva. També ha indicat que els presumptes autors de la massacre eren dos homes i que creuen que les víctimes trobades a l’interior de la botiga són civils assassinats pels pistolers, encara que se'n desconeixen encara les identitats i les dels dos agressors. Kelly només ha identificat el policia mort com Joseph Seals, que feia tretze anys que formava part del cos de seguretat, un agent veterà, casat i amb cinc fills i que pertanyia a la unitat responsable d'eliminar les armes il·legals dels carrers.

Durant més d’una hora van sonar els intercanvis de tirs en la comunitat de Greenville d’aquesta ciutat pròxima a Nova York, una situació que va provocar el tancament de totes les escoles públiques del municipi, amb uns 30.000 estudiants, així com de carrers pròxims, i el desallotjament de negocis.

D’acord amb Kelly, l’incident va començar poc després del migdia quan Seals, que vestia de civil, va intervindre per a tractar d’identificaa dos homes al cementeri Bay View. Les autoritats locals creuen que intentava interceptar armes de la camioneta on anaven els dos agressors, els quals li van disparar al cap mentre un altre oficial va resultar ferit en un muscle.

Els individus van fugir en una camioneta de lloguer que havien robat i, poc després, es van amagar al supermercat jueu des d’on van mantindre un intens tiroteig. “Les unitats van respondre i immediatament van ser atacades per foc amb armes d’alta potència”, ha explicat Kelly. Després de finalitzar el tiroteig, la policia va enviar un robot al lloc dels fets per a assegurar que era segur abans d’entrar a l’establiment, on van trobar els cinc cadàvers.

També et pot interessar