Sis morts en un motí a la presó italiana de Mòdena pel coronavirus

La restricció del règim de visites per a controlar l'epidèmia ha causat revoltes en diversos centres penitenciaris del país.

Tres interns protesten a la teulada de la presó de San Vittore, a Milà
Tres interns protesten a la teulada de la presó de San Vittore, a Milà / Reuters

Sis reclusos de la presó de Mòdena (nord d'Itàlia) han mort durant una revolta derivada d'una protesta per les restriccions de les visites per a evitar contagis per coronavirus, un motí que s'ha estés a altres presons del país, com la de Milà.

Les primeres investigacions apunten que la causa de les morts no es deu a la violència de la revolta, sinó a l'abús s'estupefaents durant el desconcert de les protestes.

Almenys tres dels reclusos van morir després de saquejar la infermeria de la presó de Mòdena aquest diumenge, mentre que dels altres tres encara ha d'esclarir-se la causa. Fonts del Ministeri de Justícia assenyalen que dos cadàvers no presentaven "senyals de lesions físiques", mentre que l'altre donava evidències de cianosi, una coloració negrosa de la pell originada per problemes circulatoris. Per a completar la investigació han buidat la presó i han traslladat els interns a altres instal·lacions.

El motí a Mòdena va començar com una protesta contra les restriccions en el règim de visites imposades pel govern italià per a tractar de contindre la propagació del coronavirus, que a Itàlia ja suma 366 morts i 6.387 contagiats, sobretot al nord del país.

En altres centres penitenciaris, com el de Milà, alguns reclusos han pujat a la teulada. També hi ha motins a les presons de Prato (centre) i Foggia, Bari i Palerm (sud). Una de les revoltes més importants la van sufocar aquest diumenge a Pavia (nord d'Itàlia), després d'alliberar dos policies que els interns retenien com a ostatges.

També et pot interessar

stats