Singapur, primer país del món que consumirà carn cultivada

Les autoritats sanitàries han aprovat la comercialització de delícies de pollastre fabricades en laboratori.

Una peça de pollastre artificial fabricada per Just Eat en una imatge promocional
Una peça de pollastre artificial fabricada per Just Eat en una imatge promocional / Just Eat (Reuters)

Singapur han donat llum verda a la venda de carn cultivada en laboratori. Les autoritats han aprovat una regulació que permetrà l'empresa emergent Just Eat, amb seu a San Francisco, vendre peces de carn de pollastre resultants del cultiu de cèl·lules musculars de l'au i no del sacrifici animal. És el primer país del món que autoritza aquest producte.

La ciutat estat, on viuen prop de sis milions de persones, té un interés especial en la forma de menjar: només produeix el 10% dels seus aliments.

Les delícies de pollastre, els coneguts nuggets, de l'start-up poden passar a la història com les primeres peces de carn cultivada que es comercialitzen al món. L'empresa té previst introduir-les en el consum humà “en un termini molt pròxim” en un restaurant de la ciutat asiàtica, segons ha informat en un comunicat el director executiu de la firma, Josh Tetrick.

Els productes de carn artificial es vendran sota la marca Good Meat (carn bona) al país asiàtic, on Just Eat projecta construir una planta per a fabricar-la a gran escala. L'empresa emergent assegura que la seua carn és més saludable i sostenible que la de pollastre animal.

L'Agència d'Aliments de Singapur assegura haver fet una extensa anàlisi abans per a assegurar-se que és un aliment apte per al consum humà.

La demanda d'alternatives a la carn comuna està augmentant a causa de les preocupacions sobre la salut, el benestar animal i el medi ambient. Una vintena d'empreses competeixen a escala mundial per a produir carn cultivada. Un nínxol potencial de mercat que un estudi recent de la consulta Barclays ha valorat en 140 milions de dòlars per a 2029. Just Eat ha guanyat la primera cursa en aquesta marató.

També et pot interessar

stats