Sindicats policials del Brasil acusen Bolsonaro d'intimidar l'investigador de l'assassinat d'una regidora de Rio

El president brasiler qüestiona la investigació després que haja transcendit que un dels testimonis el va mencionar.

En imatge, una protesta a Rio de Janeiro reclamant justícia per la mort de la regidora Marielle Franco
En imatge, una protesta a Rio de Janeiro reclamant justícia per la mort de la regidora Marielle Franco / Pilar Olivares (Reuters)

Associacions i sindicats de la policia del Brasil han acusat el president Jair Bolsonaro "d'intentar intimidar" el comissisari Daniel Rosa, que dirigeix les investigacions per l'assassinat de la regidora de Rio de Janeiro i activista de drets humans, Marielle Franco, ocorregut fa 20 mesos.

"Valent-se del càrrec de president de la República i d'institucions de l'Estat, (Bolsonaro) clarament ataca i intenta intimidar el comissari de la policia de Rio de Janeiro, amb la intenció d'inhibir la imparcial investigació de la veritat", assenyala el comunicat firmat per cinc entitats.

El nom de Bolsonaro va aparéixer en la instrucció del cas després que el porter de la zona residencial on viu el president i un dels presumptes assassins afirmara que un segon acusat anava a visitar Bolsonaro –en aquella època diputat federal– i que algú del seu entorn li va autoritzar l'entrada. La Fiscalia va acusar el testimioni de mentir i els registres oficials del Congrés situen l'ara president aquell dia a Brasília, a més de mil quilòmetres de Rio.

La nota dels sindicats policials té lloc després que Bolsonaro haja criticat durament la investigació en una entrevista al diari O Globo i en diversos posts a les xarxes socials. En el comunicat, critiquen que el president insinua que les investigacions estan dirigides, "fins i tot amb l'alteració de proves i coacció de testimoni" i que es referisca al comissari encarregat del cas com a amiguet del governador" de Rio. 

Les investigacions de l'assassinat de Franco continuen obertes quasi 20 mesos després. Fins ara, han sigut detinguts els dos suposats autors materials (els expolicies Élcio Queiroz i Ronnie Lessa), però encara falta determinar qui va ser l'autor intel·lectual.

També et pot interessar

stats