Silvio Berlusconi anuncia la seua candidatura a les eleccions europees

L’exprimer ministre italià, de 82 anys, assegura que pren la decisió “per responsabilitat” per a defendrela seua ideologia.

Berlusconi visita aquest dijous Monserrato, a Itàlia
Berlusconi visita aquest dijous Monserrato, a Itàlia / Fabio Murru (Efe)

L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha anunciat que es presentarà a les eleccions al Parlament Europeu del mes de maig. Segons el polític, pren la decisió, als 82 anys, "per responsabilitat" per a defendre la seua ideologia.

"He decidit, per sentit de la responsabilitat, anar a Europa, on falta el pensament profund sobre el futur del món. Estaré ací i rese a Déu perquè em done força per a convéncer molts altres", ha assegurat el polític conservador.

Berlusconi, tres vegades primer ministre d’Itàlia, va tornar a la vida política el maig passat, després que la justícia italiana li prohibira presentar-se a qualsevol càrrec públic fins a 2019 per la sentència per frau fiscal pel cas Mediaset. 

En aquest sentit, l’exprimer ministre ha assegurat que el partit del qual forma part, Forza Itàlia, que a la seua vegada forma part del Partit Popular Europeu, representa "una idea liberal de la política" que en l'actualitat "cal defendre a Itàlia, Europa i el món". 

També et pot interessar

stats