SheFighter, el projecte que empodera les dones de l'Orient Mitjà amb arts marcials

La creadora participa en una conferència que la Unió del Mediterrani celebra a Lisboa.

Alumnes a l'estudi SheFighter
Alumnes a l'estudi SheFighter / Unió del Mediterrani

"Si creus que seràs atacada en algun moment de la teua vida significa que pots ser-ho". Així rep les seues alumnes Lina Khalifeh, la jordana creadora de SheFighter, un projecte pioner que ensenya les dones de l'Orient Mitjà a lluitar perquè no tinguen por en els carrers.

Khalifeh participa, aquest dimecres, en una conferència que la Unió del Mediterrani celebra a Lisboa. Allí ha explicat que SheFighter va nàixer el 2012 a Jordània com el primer estudi d'autodefensa per a dones del país i ja s'ha estés a tot l'Orient Mitjà.

Així, fa sis anys que dones de totes les característiques, més de 10.000, han aprés a reaccionar davant d'una agressió, han millorat la seua autoestima i han passat per un procés d'empoderament. "M'enfoque a empoderar les dones psicològicament i física", ha dit Khalifeh. L'objectiu principal, com ha explicat la fundadora de SheFighter, és "construir una societat millor, que les dones es convertisquen en líders i emprenedores, que siguen independents".

Khalifeh, que ha guanyat vint medalles de taekwondo, ha explicat que la idea de fundar el centre va sorgir de l'experiència pròpia. "No tinc por de fallar, no tinc por d'arriscar-me i vull ensenyar això a les dones". L'èxit del projecte li ha permés viatjar arreu del món, visitar nombrosos països i conéixer centenars de dones. La conclusió, "totes necessiten saber defendre's".

"Entenc que algunes pensen que són poderoses, però l'entrenament els donarà una vida millor, més confiança i les eines per a respondre si són atacades", ha assegurat Khalifeh.

També et pot interessar

stats