Seül estima que Pyongyang ha provat un míssil balístic per a submarí

L'assaig nord-coreà ha sigut el dia de la inauguració de la fira internacional per a la indústria aeroespacial a la qual assistia la directora d'intel·ligència nacional nord-americana

Llançament de míssil al mar
Llançament de míssil al mar / Kim Hong-Ji (Reuters)

Corea del Nord ha disparat un míssil balístic per a submarins de curt abast segons informa l'Estat Major Conjunt sud-coreà.

L'exèrcit meridional "ha detectat un míssil balístic de curt abast desconegut" llançat en aigües de la mar del Japó, entre les dues Corees.

Una font consultada per l'agència Yonhap ha assegurat que el míssil ha volat entre 430 i 450 quilòmetres i ha arribat a una altura màxima de 60, la qual cosa confirmaria que es tracta d'un projectil de curt rang.

Pyongyang va aconseguir provar amb èxit el seu primer míssil balístic per a submarins el 2016 quan va llançar el Pukguksong 1 i va tornar a testar amb èxit aquest tipus de projectil llançant el Pukguksong 3 l'octubre del 2019.

En aquesta ocasió, l'assaig nord-coreà ha tingut lloc el mateix dia en què s'ha inaugurat a la capital sud-coreana la fira internacional per a la indústria aeroespacial i de defensa a la qual ha anat la directora d'intel·ligència nacional nord-americana, Avril Haines.

Haines té previst reunir-se hui a Seül amb els seus homòlegs sud-coreà i japonés, Park Jie-won i Hiroaki Takizawa, precisament per a discutir sobre la situació en la península coreana. 

També et pot interessar

stats