Setze dones acusen el mag David Copperfield d’agressió sexual

El diari The Guardian publica una investigació segons la qual els fets van des del 1980 fins al 2014, quan part de les xiques eren menors d'edat

David Copperfield l'any 2018
David Copperfield l'any 2018 / Ron Adar (Shutterstock)

Setze dones han acusat el famós mag estatunidenc David Copperfield de conducta sexual inapropiada des del 1980 fins al 2014, quan part d'elles eren menors d'edat, segons una investigació publicada este dimecres per The Guardian. L'edició estatunidenca del diari britànic es basa en entrevistes amb més de cent persones, documents de tribunals i registres policials, i inclou denúncies de tres dones que diuen que el mag les va drogar abans de tindre relacions sexuals, per la qual cosa no van poder donar-li el seu consentiment.

L'il·lusionista de 67 anys, que ja ha afrontat denúncies similars en el passat, ha negat les noves acusacions a través dels seus advocats, qualificant-les de “completament falses” i “inversemblants”, i ha assegurat que “mai ha actuat inadequadament amb ningú, i molt menys amb ningú menor d'edat”.

Les dones que denuncien Copperfield en The Guardian diuen que el van conéixer pel seu treball de mag i algunes han assenyalat que no s’han sentit capaces de parlar de les seues presumptes experiències fins que va esclatar el moviment #MeToo amb les denúncies al productor Harvey Weinstein el 2017. El diari informa que el mag ha sigut sotmés a escrutini per la seua relació amb Jeffrey Epstein, el financer acusat de tràfic sexual de menors que es va suïcidar a la presó l'any 2019. Copperfield apareixia en els documents desclassificats per la justícia sobre un cas pròxim a Epstein el gener passat.

Entre les dones que han fet pública la seua denúncia —la majoria amb pseudònim— està Brittney Lewis, que ja va acusar el mag l'any 2018 per drogar-la i agredir-la sexualment el 1988, quan ella era una model de dèsset anys, fet que ell va negar. Una dona exposa una experiència similar el 1993, quan ella i una amiga van acceptar prendre un copa amb l'il·lusionista després d'una actuació i, segons denúncia, ambdues van ser drogades i incapaces de donar consentiment a les relacions sexuals que va mantindre amb elles.

També s'exposa el cas d'una dona va ser víctima d'assetjament i pederàstia, ja que va conéixer Copperfield el 1991, quan tenia quinze anys, i ell, presumptament, li telefonava i li feia regals fins que, quan va complir díhuit anys, van tindre sexe consentit.

També et pot interessar

stats