Set persones mortes en un atac contra un consolat xinés al Pakistan

Els atacants han disparat contra els agents que protegien el complex.

Soldats paramilitars refugiats darrere d'un mur durant l'atac al consolat xinés al Pakistan
Soldats paramilitars refugiats darrere d'un mur durant l'atac al consolat xinés al Pakistan / Akhtar Soomro (Reuters)

Almenys set persones, tres atacants i tres agents de policia, han mort aquest divendres en un atac contra el consolat xinés a la ciutat de Karachi, el centre econòmic del Pakistan. 

"Tres o quatre homes armats han tractat d'entrar al consolat xinés i, quan els han interceptat, han disparat sobre els agents que protegien el complex", ha explicat el portaveu policial. 

El ministre d'Afers estrangers pakistanés, Shah Mehmood Qureshi, ha condemnat l'atac i ha afirmat que "el Pakistan i la Xina derrotaran les forces que volen parar el desenvolupament del país". 

La Xina té una important presència en territori pakistanés gràcies al projecte del corredor econòmic entre tots dos països, on s’invertiran 60.000 milions de dòlars i suposarà la construcció d'una ruta comercial que connectarà la ciutat xinesa de Kashgar amb el port pakistanés de Gwadar. 

Al juny de 2017 el grup terrorista Estat Islàmic va reivindicar l'assassinat de dos ciutadans xinesos al sud-oest del Pakistan. Al maig del mateix any, 11 operaris que treballaven en la construcció del corredor van ser assassinats a Gwadar.

També et pot interessar

stats