Set periodistes detinguts a Veneçuela mentre cobrien les protestes contra Maduro

Tres dels detinguts pertanyen a l'agència Efe, entre ells l'espanyol Gonzalo Domínguez Loeda.

VÍDEO | Set periodistes detinguts a Veneçuela mentre cobrien les protestes contra Maduro

Membres del Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (Sebin) del govern veneçolà han arrestat durant la nit d'aquest dimecres l'espanyol Gonzalo Domínguez Loeda i la colombiana Mauren Barriga Vargas, periodistes de l'agència Efe.

Segons informen periodistes de l'agència a Caracas, els efectius del Sebin han confirmat la detenció per part de la Direcció de Contraespionatge Militar d'un altre dels seus companys, el fotògraf colombià Leonardo Muñoz, desaparegut des de dimecres al matí a la capital veneçolana.

Muñoz es dirigia a cobrir les manifestacions contra el règim de Nicolás Maduro al barri Petare de Caracas quan es va perdre contacte amb ell i amb el conductor que l'acompanyava, José Salas, de nacionalitat veneçolana.

Els tres periodistes formen part d'un equip que va viatjar des de Bogotà per a cobrir la crisi de Veneçuela.

Els agents de la Sebin van ordenar a Domínguez i a Barriga que els acompanyaren a l'hotel on s'allotjaven a la capital veneçolana perquè arreplegaren les seues pertinences. Després se’ls van emportar detinguts per a interrogar-los.

Els arrestos segueixen la deportació de dos reporters xilens detinguts aquesta setmana i l'arrest de dos periodistes francesos que treballen per al programa de televisió Quotidien, de la xarxa TF1. L'ambaixada de França està tractant d'aconseguir l'alliberament dels dos reporters.

Sobre aquest fet s'ha manifestat el delegat del govern de la Comunitat Valenciana en À Punt Notícies matí, Juan Carlos Fulgencio, que ha assenyalat que no és una bona notícia i que la comunitat internacional "ha d'actuar". "És necessari normalitzar la vida de la ciutadania veneçolana. Els periodistes han d'estar treballant i no a la presó", ha sentenciat.

Puig reclama l’alliberament “immediat” dels periodistes

Abans d’iniciar la seua intervenció en la sessió de control parlamentari en les Corts, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reflexionat sobre la necessitat de defensar la “llibertat d’expressió i premsa” i ha reclamat l’alliberament “immediat” dels tres periodistes de l’agència Efe.

També et pot interessar

stats