Set morts confirmades pel nou brot de l'ebola a la República Democràtica del Congo

L'OMS assegura que té 3.000 dosis de la vacuna experimental a Kinshasa que sobraren de la resposta al brot en la província d'Equador.

Personal mèdic durant la campanya de vacunació del passat mes de juny
Personal mèdic durant la campanya de vacunació del passat mes de juny / Kenny-Katombe Butunka (Efe)

El nombre de morts que ha donat positiu per l'ebola en el marc del nou brot, que afecta el nord-est de la República Democràtica del Congo (RDC), ascendeix a set, segons les últimes dades oferides hui pel Ministeri de Sanitat d'aquell país.

Aquests informes, que resumeixen la situació de l'ebola a les províncies de Kivu Nord i Ituri, estan actualitzats al 5 d'agost i indiquen que s'han produït 27 defuncions més que podrien ser també per l'ebola, encara que això no s'ha confirmat. Així mateix, les autoritats han detectat 16 casos segurs de contagi i 31 de possibles.

El ministeri va informar que s'ha establit a la ciutat de Beni, a Kivu Nord, una cadena de fred que permetrà conservar unes vacunes que començaran a aplicar-se abans que s'acabe la setmana.

En col·laboració amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), les autoritats congoleses desplegaran dotze equips de vacunació que seguiran la mateixa estratègia de l'últim brot de l'ebola. Aquests equips administraran les vacunes al personal sanitari i a les persones que hagen estat en contacte amb casos confirmats. Fins ara, s'han registrat un total de 966 contactes a les zones supervisades.

L'origen del brot



Aquest brot de l'ebola es va declarar el passat dia 1 d'agost, tan sols huit dies després que el ministre de Sanitat, Oly Ilunga, proclamara la fi d'un altre a la província d'Equador, al nord-oest del país. L'OMS assegura que té 3.000 dosis de vacuna experimental a Kinshasa, unes vacunes que van sobrar de la resposta al brot anterior, i que podria mobilitzar-ne ràpidament 300.000 més si es confirmara que es tracta de la mateixa soca.

També et pot interessar

stats