Set anys de la catàstrofe de Fukushima

En el seté aniversari milers de japonesos fan un minut de silenci a l´hora en què es va produir el tsunami.

Igual que en els anys anteriors, a Tòquio s´ha organitzat una cerimònia al Teatre Nacional en què han participat el primer ministre del japó, Shinzo Abe, el príncep Akishino i la princesa Kiko.

Més de 16.000 persones van morir i vora 3.000 van desaparéixer a causa del terratrémol de magnitud 9, amb epicentre a la mar. El moviment sísmic va afectar el nord-est del Japó amb un tsunami que va arrasar poblats sencers i va colpejar la central nuclear de Fukushima.

L´aigua va deixar la planta sense sistemes de refrigeració i va provocar una fusió parcial dels tres reactors que estaven en funcionament en aquell moment.

Actualment continuen desallotjades més de 73.000 persones. La zona encara es troba en reconstrucció i només uns pocs habitants han tornat a les seues propietats per por de la radioactivitat, tot i que algunes zones s´han reobert als ciutadans després d´unes intenses tasques de neteja i descontaminació.

Fukushima va ser l´escenari del segon gran accident nuclear de la història, després del de la central nuclear de Txernòbil, a Ucraïna, el 1986. 

També et pot interessar

stats