El Servei d'Intel·ligència de Veneçuela deté el primer vicepresident del Parlament, Édgar Zambrano

El número dos del chavisme ha insinuat que durant les pròximes hores la policia bolivariana detindrà tres diputats més.

Moment de la detenció de Zambrano

A Veneçuela el chavisme ha iniciat l'ofensiva després de l'intent de colp d'estat. L'endemà de retirar la immunitat parlamentària a 10 diputats opositors, Maduro ha creuat una altra línia roja i ha detingut el vicepresident del Parlament veneçolà, Édgar Zambrano.  

Amb la detenció d'ahir el chavisme ha pegat un colp damunt la taula i ha deixat clar que encara controla la situació. Zambrano va ser detingut quan eixia de la seu del seu partit i a hores d'ara continua a les dependències policials. Un diputat del seu partit explica que va caldre una grua per a emportar-se'l perquè es negava a eixir del cotxe. 

La detenció de Zambrano és el màxim al que Maduro pot arribar sense tocar Juan Guaidó, protegit per la comunitat internacional. Encara que ahir l'ambaixada americana a Caracas alertava que, si no alliberaven Zambrano, hi hauria conseqüències.

La resta de diputats acusats de participar en l'alçament fallit tenen por de ser detinguts i una de les diputades, Mariela Magallanes, s'ha refugiat a l'ambaixada italiana. Precisament, el número dos del chavisme, Diosdado Cabello, ha insinuat que durant les pròximes hores la policia bolivariana detindrà tres diputats més, acusats de participar activament en l'intent de colp d'estat.

Des del primer moment, tant Guaidó com la resta de la comunitat internacional han exigit l'alliberament del polític. De fet, a través del seu compte de Twitter, Guaidó ha acusat el govern de Nicolás Maduro d'intentar desintegrar el poder legislatiu amb detencions massives de diputats i ha qualificat de segrest la detenció d'Édgard Zambrano.

La UE demana l'alliberament immediat de Zambrano

La Unió Europea ha demanat aquest dijous l'alliberament immediat del diputat veneçolà Édgar Zambrano, vicepresident de l'Assemblea Nacional, i considera que les autoritats pertinents són responsables de la seua seguretat i integritat. "La detenció d'Édgar Zambrano per part de la policia secreta veneçolana constitueix una altra violació flagrant de la Constitució del país”, asseguren.

Als Estats Units, el diari The Washington Post revela que el president nord-americà Donald Trump està frustrat per la falta d'avanços en l'estratègia per a derrocar Nicolás Maduro. Segons el diari, que cita funcionaris pròxims al govern sense identificar, Trump no està satisfet amb l'estratègia agressiva del seu assessor de Seguretat Nacional, John Bolton.

També et pot interessar

stats