El Senat dels EUA aprova un projecte de llei de suport a les protestes de Hong Kong

El govern xinés condemna la norma perquè considera que obvia els fets i la veritat, i interfereix en els assumptes de Hong Kong.

El Senat dels EUA aprova un projecte de llei de suport a les protestes de Hong Kong
El Senat dels EUA aprova un projecte de llei de suport a les protestes de Hong Kong

El Senat dels Estats Units ha aprovat per unanimitat un projecte de llei que té com a objectiu protegir els drets humans a Hong Kong, similar a un que va aprovar a mitjan octubre la Cambra de Representants.

La norma també contempla sancions contra funcionaris xinesos responsables de violacions dels drets humans, com detencions arbitràries, tortures, confessions forçades o lliuraments extrajudicials, entre altres.

A més, el Senat va donar el seu vistiplau a un altre projecte que busca prohibir l'exportació de material antidisturbis per a les forces de seguretat hongkongueses.

La Xina condemna enèrgicament la llei

Per la seua banda, el govern xinés ha condemnat enèrgicament l'aprovació de la norma perquè considera que “obvia els fets i la veritat, usa una doble moral i interfereix descaradament en els assumptes de Hong Kong, que són assumptes interns de la Xina”.

“És una violació greu del Dret Internacional i de les normes bàsiques que regeixen les relacions internacionals", ha afirmat el portaveu del Ministeri d'Exteriors xinés, Geng Shuang.

Shuang ha advertit que la Xina respondrà amb "fortes repressàlies" en cas d'aprovar-se la llei amb l'objectiu de "defendre la sobirania i els interessos de desenvolupament".

Segons la lectura de Pequín, “la situació actual de Hong Kong no té res a veure amb els drets humans o la democràcia”. Així, asseguren que la vertadera qüestió “és acabar una vegada per sempre amb la violència, restaurar l'orde i garantir l'imperi de la llei”.

També et pot interessar

stats