El Senat dels EUA aprova limitar l’acció militar de Trump contra l’Iran

La iniciativa s’ha aprovat amb el vot de tots els senadors de l'oposició demòcrata i de huit republicans.

Donald Trump, en una imathe d'arxiu
Donald Trump, en una imathe d'arxiu / Tom Brenner (Reuters)

El Senat dels Estats Units ha aprovat un projecte de llei que impedeix al president nord-americà, Donald Trump, emprendre qualsevol acció militar contra l'Iran sense abans sol·licitar permís al Congrés.

La iniciativa, que per a convertir-se en llei necessita la signatura del mateix Trump, s’ha aprovat amb el vot de tots els senadors de l'oposició demòcrata i de huit republicans.

El suport dels senadors conservadors és significatiu perquè mostra públicament la disconformitat d'alguns republicans amb la política de Trump cap a l'Iran i, especialment, amb la seua decisió d'ordenar la mort del general iranià Qasem Soleimaní.

No obstant això, es tracta simplement d'un gest simbòlic perquè Trump ja ha anunciat que vetarà la iniciativa. És necessari una majoria de dos terços en cada cambra del Congrés per a revocar el veto d'un president i, en aquesta ocasió, no existeix un suport tan ampli.

Al gener, la Cambra de Representants, on els demòcrates tenen majoria, va aprovar una iniciativa similar a la del Senat. Aquest projecte no vinculant estava destinat a mostrar l'enuig del Congrés amb Trump, que no va notificar els legisladors amb antelació de l'atac nord-americà contra Soleimaní.

També et pot interessar

stats