El Senat dels Estats Units confirma Kavanaugh com a nou jutge del Tribunal Suprem

Es confirma el nomenament malgrat les acusacions d'abusos contra ell per part de tres dones.

Manifestants enfront del Capitoli de Washington abans de la votació
Manifestants enfront del Capitoli de Washington abans de la votació / Reuters

El Senat nord-americà ha confirmat aquest dissabte Brett Kavanaugh com a nou jutge del Tribunal Suprem amb una ajustada votació, 50-48, i després d'una recerca de l'FBI sobre les acusacions d'abusos contra ell per part de tres dones.

"Amb 50 vots a favor i 48 en contra, el candidat Brett Kavanaugh queda confirmat per a ser nou jutge del Tribunal Suprem", ha anunciat el vicepresident nord-americà, Mike Pence, que ha presidit la sessió a la cambra.

Kavanaugh cobrirà el lloc vacant deixat pel jutge Anthony Kennedy, que es va jubilar aquest estiu, i es convertirà així en el nové magistrat de l'alt tribunal, la màxima instància judicial dels Estats Units.

Abans de la votació, Pence ha hagut de demanar "orde a la sala" diverses vegades després que desenes de persones començaren a cridar consignes contra Kavanaugh des de dins de la mateixa cambra del Capitoli.

Acusacions d'abusos

Aquesta votació ha sigut l'últim pas d'un procés que va començar el 9 de juliol, quan el president Donald Trump va anunciar que el nominava. Quan el comité es disposava a votar, els demòcrates van posar damunt la taula l'acusació d'abús contra Kavanaugh de la professora de psicologia Christine Blasey Ford, que va acudir la setmana passada a narrar la seua versió dels fets, suposadament ocorreguts el 1982.

Les al·legacions de Ford van estar seguides de les d'altres dues dones, la qual cosa va ocasionar que els senadors pressionaren Trump perquè l'FBI investigara les acusacions.

Trump ha oferit el seu suport a Kavanaugh, tot i les denúncies de les dones, i ha assegurat que es tracta d'una trama organitzada per l'oposició demòcrata per a frenar l'elecció del jutge.

També et pot interessar

stats