Seixanta metges alerten que Assange podria morir a la presó si no rep atenció mèdica

El fundador de Wikileaks està detingut a l’espera que comence el juí d’extradició als Estats Units.

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, vist mentre deixava una estació de policia a Londres
El fundador de Wikileaks, Julian Assange, vist mentre deixava una estació de policia a Londres / Peter Nicholls (Reuters)

Seixanta metges de diversos països han escrit una carta oberta dirigida a la ministra britànica d'Interior, Priti Patel, en què alerten que el fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, podria morir a la presó si no rep atenció mèdica urgent.

Assange està detingut a la presó d'alta seguretat de Belmarsh (Londres), a l'espera que comence a febrer el seu juí d'extradició als Estats Units, on està acusat de filtrar milers de documents confidencials.

En l’escrit, els metges expressen una "gran preocupació" per la salut d’Assange, de 48 anys, i demanen que el periodista siga portat a un hospital universitari perquè siga avaluat i reba l'atenció d'especialistes.

La setmana passada, la Fiscalia sueca va decidir tancar la investigació preliminar per violació contra el periodista. La fiscal superior sueca, Eva-Marie Persson, va justificar el tancament de la perquisició per l'afebliment de les proves i la falta d'arguments per a l'acusació.

També et pot interessar