Segona jornada de protestes a Rússia per la mobilització obligatòria de 300.000 reservistes

Les forces de seguretat continuen en la línia d'emprar la violència gratuïta i realitzar centenars de detencions

Milers de persones protesten a Rússia contra la mobilització de reservistes obligatòria / À Punt NTC

Aquest dissabte la ciutadania russa ha tornat a eixir als carrers per a manifestar-se en contra del govern rus i de la seua decisió de mobilitzar obligatòriament 300.000 reservistes. Es tracta de la segona jornada de protesta d'aquesta setmana i les forces de seguretat han continuat aplicant la violència i arrestant els manifestants.

Les protestes contra el Kremlin van començar dimecres, quan el president Vladímir Putin va anunciar la mobilització militar parcial de la població per a combatre en la guerra d'Ucraïna. Afecta els reservistes que han completat el servei militar obligatori i tenen "experiència en combat" o en alguna especialitat castrense, els quals rebran un entrenament addicional abans d'anar al front.

Amb la reforma del Codi Penal s'estableix que en temps de mobilització i quan estiga en vigor la llei marcial, les penes de presó per deserció, saqueig i rendició voluntària poden arribar a quinze anys. Els primers a patir l'enduriment de la llei seran els milers d'homes que s'estan resistint a allistar-se, fins i tot enfrontant-se a la policia, com ha passat hui a la ciutat d'Omsk, a Sibèria, quan els pujaven a l'autobús.

També et pot interessar

stats