El sector turístic estudia l'impacte del Brexit a la Comunitat Valenciana

Les opinions expertes són optimistes i esperen l'arribada d'un acord de Londres amb la Unió Europea.

El sector turístic estudia l\'impacte del Brexit a la Comunitat Valenciana
El sector turístic estudia l'impacte del Brexit a la Comunitat Valenciana

La comissió de seguiment del Brexit segueix contemplant els diferents escenaris possibles per al turisme una vegada siga efectiva l’escissió del Regne Unit de la Unió Europea.

En una reunió que han mantingut a Benidorm han volgut llançar un missatge de tranquil·litat i afirmen que tot depén de l'acord al qual s'arribe entre Londres i Brussel·les, ja que de la resolució de les negociacions dependran les futures estratègies de la Comunitat Valenciana per a adaptar-se a les noves necessitats i avantatges competitius.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que enfront de les possibles adversitats o incerteses cal tindre en compte "que aquesta Comunitat té una gran capacitat de reclam per al mercat britànic".

La representació dels diferents col·lectius del sector turístic han rebut la visita de l'expert en Dret Comunitari, Daniel Sarmiento, per analitzar les conseqüències dels diferents escenaris, posant èmfasi en la possibilitat d'un Brexit dur, és a dir, sense acord amb el Regne Unit, tot i que, des de l'Agència Valenciana de Turisme també s'ha remarcat la confiança en els lligams i l'atractiu de la Costa Blanca.

Com ha explicat Sarmiento, encara que es produïra una eixida sense cap acord, que és el que preocupa el sector, segons les informacions que està donant en aquests dies la Comissió Europea es garantiria el flux de persones lliurement per Europa per períodes de 90 dies, amb la qual cosa s'eliminaria l'impediment de les restriccions quant a mobilitat, i es facilitaria el turisme. Respecte al trànsit aeri, es garantiria la reciprocitat.

També et pot interessar

stats