El secretari general de l'OEA assegura que no descarta una intervenció militar contra Maduro

L’Organització d’Estats Americans demana a la comunitat internacional un esforç especial per a intentar frenar la crisi de Veneçuela.

Luis Almagro i Carlos Holmes Trujillo durant la roda de premsa
Luis Almagro i Carlos Holmes Trujillo durant la roda de premsa / Cancilleria Colombia (Efe)

Luis Almagro, el secretari general de l’Organització d’Estats Americans (OEA), en roda de premsa conjunta amb el director executiu per a les amèriques de Human Rights Watch, José Miguel Vivanco, i el canceller colombià, Carlos Holmes Trujillo; ha fet una crida a la comunitat internacional per a “fer especials esforços per a aconseguir recursos addicionals que signifiquen una aportació financera a aquesta procés”. Segons Almagro, “La comunitat internacional és responsable i no pot permetre una dictadura a Veneçuela”. És per això que el secretari considera que no es pot descartar una intervenció militar contra el govern de Madurdo.

Alhora, Vivanco ha manifestat que “aquesta crisi migratòria no té precedents en la historia contemporània d’Amèrica Llatina” i que en particular Colòmbia està ajudant gràcies “a un programa de regularització de més de 600.000 veneçolans”. El director executiu assegura que els migrants del país veí tenen accés als serveis públics, especialment a la salut.

El canceller Trujillo ha agraït a l'OEA el “paper d’articulació” que està fent amb les iniciatives de Colòmbia i els altres països de la regió. Assegura que continuaran “tocant a les portes del món sencer per crear les condicions que permeten a Colòmbia afrontar aquesta crisi migratòria”.

També et pot interessar

stats