El Sea-Watch atracarà a Sicília amb 194 migrants però estaran aïllats durant uns dies

El govern local ordena que la tripulació i les persones rescatades estiguen 14 dies en l’embarcació per a evitar un possible contagi del coronavirus.

L’embarcació de Sea Watch du a bord quasi dos centenars de migrants
L’embarcació de Sea Watch du a bord quasi dos centenars de migrants / @seawatch_intl

El vaixell de l’ONG alemanya Sea Watch, que transporta 194 persones rescatades al Mediterrani central, ja té port segur on desembarcar. Les autoritats italianes han autoritzat que atraque aquest dimecres a Messina (Sicília), però les persones a bord hauran d’estar aïllades per un possible contagi del coronavirus.

El vaixell humanitari esperava l’avís des de dimecres passat amb 121 persones rescatades. A més, va salvar 73 persones més en dues operacions de rescat després de rebre un senyal de l’Alarm Phone, una línia telefònica posada en marxa per activistes que rep telefonades dels migrants que es troben en perill al Mediterrani.

Vaixell rescatat per l’ONG alemanya / @seawatch_intl

Tal com ha ocorregut al vaixell humanitari Ocean Viking, de Metges Sense Fronteres i SOS Mediterranée, les noves normes sanitàries manen que s'aïllen durant 14 dies per a descartar que presenten símptomes del Covid-19. El president de la regió siciliana, Nello Musumeci, ha ordenat que l’aïllament tant dels migrants com de la tripulació es faça dins del vaixell i no al centre d’acolliment.

En el cas de l’Ocean Viking, les 274 persones rescatades sí que van poder traslladar-se directament al centre per a posar-les en aïllament, mentre que els 32 tripulants i el periodista alemany que es trobaven a bord estan encara a l’embarcació davant de la costa de Pozzallo.

També et pot interessar

stats